Субота, 18.05.2024, 21:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | Реєстрація | Вхід
НОВИНИ ФЕДЕРАЦІЇ
Меню сайту
Форма входу



Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук
Архів записів

Головна » 2012 » Червень » 5 » Довжанські каратисти підвищують майстерність
Довжанські каратисти підвищують майстерність
17:53


20 травня близько двох десятків вихованців клубу з шотокан карате-до «Тхеан», який працює в селі Довге, що на Іршавщині, отримали пояси власної майстерності.

Попередньо 6 травня всі учні у присутності експертів із Закарпатської обласної федерації «Шотокан карате-до» та її голови Романа Михайловича Маслигана, здавали іспити для здобуття наступного ступеня майстерності. Сам клуб, який очолює Юрій Фірка, працює в Довгому з 2000 року. Його спортсмени неодноразово ставали призерами першостей Закарпаття. Так, на нещодавньому командному чемпіонаті Закарпаття, що відбувся в кінці березня в Мукачеві, довжанці з-поміж 7 клубів посіли третє місце. Вагомий внесок у цей здобуток зробив Іван Бісьмак, який займається цим видом спорту близько десяти років і має досвід участі і у всеукраїнських змаганнях:

– Я з самого початку хотів мати хороше здоров'я, тренувати м'язи для того, щоб захистити себе, близьких та друзів. Крім занять у клубі, тренуюсь вдома. Якщо не займатись, то досягти фізичної досконалості важко.

Атестати нового ступеня майстерності юні каратисти отримали з рук представників органів місцевого самоврядування Петра Добромільського, Петра Станка, Володимира Половки та Михайла Шкелебея. Сімом юним каратистам вручили жовті пояси. Чим вищою ставатиме їх майстерність, то їх барва темнішатиме. Колір поясів чотирьох вихованців Юрія Фірки, серед яких донька самого тренера, має чорний колір.

Від гостей свята лунали численні привітання всіх спортсменів та побажання досягти успіхів не тільки в спорті, а й у житті. Так, депутат Іршавської районної ради Петро Станко ділився спогадами про часи, коли він сам займався в секції карате. Він відзначив, що за часів радянської влади заняття цим спортом було заборонено і йому з однолітками доводилось тренуватись таємно. У знак спадковості справи спортивних єдиноборств П. Станко вручив кращим з кращих комплекти каратистських рукавичок. Слова вдячності за виховання дітей на адресу Юрія Фірки лунали із вуст матерів, які на власні очі бачили показові виступи своїх дітей та їх посвяту у бійці вищого класу.

Євген ЯРКОВИЙ, "Срібна Земля"

Переглядів: 710 | Додав: shinai | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]